Halvtid

Igår var det halvtidsinlämning av examensarbetet och efter all möda känns det faktiskt som att saker och ting börjar bli klara. För er som inte vet så går arbetet ut på att utveckla ett system för att mäta och hantera elförbrukningen i hemmet. Tanken är att man via en Android-applikation ska kunna se elförbrukningen i enskilda eluttag och stänga av strömtillförseln. Något som vi löste genom att köpa strömbrytare och mätare som kunde kopplas in i uttaget och styras trådlöst. För att sedan få allt att gå ihop så körs ett program på en dator som övervakar uttagen och pratar med Android-applikationen. Jag antar att kanske hälften av er tappade tråden efter den beskrivningen, men hur som helst så är det vad jag sysslat med den senaste månaden.

Som avslut på arbetsdagen blev det ett besök på gymmet med Kristian. Att sitta på en stol i åtta timmar och trycka på tangenter bygger ju inte särskilt mycket muskler.

Posted on Categories AllmäntTags

Comments

Disqus Facebook