Legend

Legend till Super Nintendo handlar om två biffiga män, den ena bär ett svärd medan den andre har en yxa. Under spelets gång försöker de med våld komma åt kött, guld och nycklar. Fast riktigt så är det väl inte, men om man bortser från handlingen så är det förmodligen på det sättet man skulle uppfatta spelet.


Legend

Man kastas hastigt in i spelet och snappar upp kontrollerna utan större svårighet. Vad som går att göra är ganska simpelt, men viss variation erbjuds. Utöver att svinga sitt basvapen eller göra hoppsparkar (som för övrigt är bästa sättet att klara sig över huvudtaget) så går det även att använda en distansattack som tar på livet eller använda en dödlig magi. Överlag känns kontrollerna stabila och det är sällan man upplever frustration p.g.a dålig respons.

Grafiken är väldigt typisk för sin tid från 16bits åldern. Den håller trots allt med goda mått och sätter sin charm genom att skapa en enkel men ändå fantasirik värld. Vad gäller variation å andra sidan så återkommer samma fiender flera gånger under olika banor.

Spelets musik skapar en känsla av en fantasyinspirerad medeltid och sätter igång äventyrslysten. Men så inser man såsom med utbudet av fiender att även antalet låtar inte är särskilt stort. Nämligen två och det är allt man kommer att få höra om och om igen för varje bana.

Trots sina smärre brister är Legend ändå ett charmigt och underhållande spel och avnjuts bäst i sällskap av en kompis. Att hugga ner fula rövare och monster ensam kan i längden bli både enformigt och en aning kämpigt och att ha någon som täcker ryggen har väl aldrig varit en dum idé.

6
Spelbarhet 8
Grafik6
Musik4

Comments

Disqus Facebook