Castlevania Legends

Castlevania Legends var ursprungligen tänkt att vara prologen för hela serien. Men med de nya spelen till PS2 så har orginal storyn suddats ut. I vilket fall är handlingen den att Sonia Belmont, den första i ätten Belmont, beger sig till Draculas slott för att bekämpa mörkrets prins. Hon har födts med speciella förmågor och blivit tränad av sin morfar att använda piskan. Förutom att vara den enda med kraften att stoppa Dracula så är hon även älskarinna till Draculas son Alucard.


Castlevania Legends

Spelet har fem banor och ytterligare en hemlig. Vad som skiljer sig från de traditionella Castlevania spelen är att Legends har inga specialvapen, utan istället får man ett Soul Weapon från varje boss som besegras. De vanliga vapnen dolk, heligt vatten, klocka, yxa och kors går att hitta i spelet, men deras enda funktion är att samlas för att få fram ett alternativt slut.

Castlevania Legends kanske inte är något superbra spel i serien, men för att vara till Game Boy bjuds det på ett schysst upplägg av varierande svårighet, detaljerade mellansekvenser och handling. Banorna i sig är relativt enkla men ger en bra variation, vad som gör dem otroligt jobbiga i vissa fall är fienderna. I det här spelet är fienderna extremt mycket farligare än bossarna. En vanlig fladdermus har större chans att ha ihjäl dig
jämfört med t.ex första bossen Creatures Bat. Vad som för det mesta gör fienderna så farliga är att de respawnar alldeles för lätt och ibland på helt orimliga ställen. Att bossarna är enkla är inget jag skojar om, vid första möte kan de verka riktigt svåra men man lär sig ganska snabbt deras attackmönster, vilket gör de flest av dem ofarliga. För att underlätta ännu mer kan man trycka A+B och aktivera Burning Mode som gör att man är odödlig tills mätaren är slut. Enda bossen med lite krut i är såklart Dracula själv p.g.a att han har betydligt mycket mer liv än de övriga bossarna.

Vad som upplevs som dåligt genom hela spelt är den tjatiga musiken som lopas under varje bana. Dessutom är användningen av Soul Wepons underskattad, för det första kräver de hjärtan, men många gånger leder det till döden bara för att man ska få tag i något enstaka.

Överlag är spelet som sagt väldigt bra och perfekt underhållning om man har några timmar att fördriva.

Comments

Disqus Facebook