Mega Man II

Jag har nyligen kommit över Mega Man II till Game Boy. Kortfattat är storyn att Dr. Wily har flytt till framtiden och Mega Man följer efter honom för att återigen möta åtta Robot Masters. Baserat på NES-serien så utspelar sig spelet tidigast efter Mega Man 3 eftersom det är med bossar från både Mega Man 2 och Mega Man 3. Crash Man, Metal Man, Wood Man, Air Man, Hard Man, Magnet Man, Needle Man och Top Man.


Mega Man II

Vad jag har hört så ska det vara det sämsta av de fem spelen till Game Boy. Personligen får jag däremot lov att säga att det var underhållande. Musiken är i största lag under all kritik, men kontrollerna samt banorna bjuder på en lagom svårighetsgrad vid de första speltillfällena. Den största nackdelen är när man spelat det ett litet tag och börjat lära sig banorna och hur bossarna anfaller. Det blir med andra ord för enkelt och den enda utmaningen för min del är sista bossen Dr. Wily. Enda anledningen till att Wily är svår är för att han måste besegras tre gånger på raken och att det endast är hans glaskupol som tar skada från Mega Mans buster gun. Ytterligare en sak som höjer nöjet lite med Mega Man II är den nya bossen Quint. Såsom med de andra bossarna får man hans vapen, vilket i det här fallet är en hoppstylta som heter Sakugarne. Om Mega Man II var helt ok så ser jag definitivt fram emot de övriga fyra Game Boy titlarna.

Comments

Disqus Facebook