Användbara tillägg för Firefox

Nu delar jag med mig av några användbara tillägg för Firefox. De flesta passar bra för vem som helst att använda, medan vissa lämpar sig bättre för webbutvecklare.

Ad Block Plus

Min personliga favorit för att blockera all irriterande reklam som poppar upp på alla webbplatser. Det följer med en lång lista över annonsörer redan när man installerar tillägget. Men tycker man inte att det räcker går det att utöka den ytterligare.

Webbplats: http://adblockplus.org/
Twitter: @AdblockPlus

Firebug

För alla som arbetar med webbutveckling är Firebug ett nästan självklart verktyg. Den låter dig analysera HTML-strukturen och listar samtliga DOM-element. Du kan även ändra CSS:en i realtid, vilket är suveränt när man vill prova sig fram med en ny design. Utöver detta går det även att köra Javascript i debug-läge och exekvera skript från en konsol.

Webbplats: http://getfirebug.com/
Twitter: @firebugnews

Ghostery

Ghostery är ett program som upptäcker och hjälper till att blockera tredjeparts skript och kakor. En av finesserna med Ghostery är att den specifikt talar om vad den hittar och erbjuder dig mer information om organisationerna eller företagen som samlar in data. På så vis kan du göra ett aktivt val om du vill välja att blockera från de källorna eller inte. Man kan även välja att blockera från alla källor som Ghostery känner till.

Webbplats: http://www.ghostery.com/
Twitter: @Ghostery

HttpFox

HttpFox är perfekt om man vill veta vilka HTTP-anrop som sker mellan webbläsaren och en server. Information som fångas upp är bl.a. hur lång tid anropen tar, GET/POST-parametrar och även själva innehållet.

Webbplats: http://code.google.com/p/httpfox/

Modify Headers

Den information som man fyller i exempelvis formulär skickas via HTTP-anrop. Med Modify Headers kan man ändra informationen som skickas eller lägga till egna parametrar. Det här tillägget är till störst nytta om man arbetar med webbutveckling och vill använda specifik testdata.

Webbplats: http://www.garethhunt.com/modifyheaders/
Twitter: @modifyheaders

De här tilläggen är de jag personligen använder just nu och som jag tycker gör ett riktigt bra jobb. Berätta gärna om dina egna erfarenheter i kommentarsfältet nedan eller passa på att tipsa om du känner till några andra intressanta tillägg.

Comments

Disqus Facebook